Duisterlichtweb

Website by Intertext Boekproducties

middenzuil

Kort nadat hij in het mondaine Knokke-Zoute een galerie heeft geopend, krijgt een jonge kunsthandelaar door een mysterieuze vrouw een schilderij aangeboden waarvan hij zich meent te herinneren dat het ooit deel uitmaakte van het familiebezit. Het werk is een andere versie van het wereldwijd bekende woordschilderij van René Magritte Ceci n'est pas une pipe, dat een pijp voorstelt waarbij de kunstenaar beweert dat het geen pijp is. Het is een icoon van de moderne kunst, even beroemd als de Mona Lisa. De jonge vrouw blijkt een even groot raadsel te zijn als het schilderij. Niets is wat het lijkt in deze bizarre zoektocht naar een verdwenen kunstwerk en naar een vrouw die op even onverklaarbare wijze verdwijnt als zij verschijnt.

 

Duisterlicht is een roman over de passie in haar bekoorlijkste, maar meest verraderlijke vorm. Een trip door het rijk van de verbeelding, waar kunstenaars, dichters en dromers de liefde en het leven kleur geven. Een verbluffende introductie in de wereld van het Grote Geld, met bijwijlen hilarische toestanden, dramatische verhoudingen en schokkende ontsporingen. Een wereld waarin de protagonisten met hetzelfde gemak kunst kopen als ze mooie vrouwen verzamelen en waarin jaloezie, afgunst en bedrog elkaar treffen in hetzelfde bed.

346 pagina's l ISBN 978 90 78902 23 2 l 18,90 €

Berghenweb

Harde zaken… Perfide allianties… Roekeloze liefdes… Een explosief mengsel dat Berghen van Gout tot een sleutelroman maakt waarin de ongenadige wereld van het vastgoed in zijn hemd wordt gezet.

 

Tom Nevelsteen opent een agentschap in Knokke-Zoute, waar hij kennis maakt met bouwpromotor Leopold Donremy. Deze stampt in Zwitserland een gloednieuw wintersportstation uit de grond en stelt Tom voor klanten te lokken die hun zwart geld willen investeren in zijn skiparadijs.

 

De winstkansen zijn zo enorm dat Tom, door hebzucht gedreven, denkt de slag van zijn leven te slaan door een enorme lap grond te versjacheren aan de kleurrijke minister Tatard, die van de ene regering in het andere schandaal stapt. Meteen is hij getuige van de schaamteloze vrijage tussen business en politiek waarin Geld en Macht met elkaar vechten of dansen op elke plek die met goud geplaveid ligt. Gauw genoeg leert hij hoe gevaarlijk het zwemmen is voor een kleine vis tussen de haaien. Maar het échte mijnenveld waar hij heelhuids doorheen moet, is en blijft de Liefde…

 

Prieels’ roman over zijn avonturen als makelaar.

bestel1
fragment1

346 pagina's l ISBN 978 90 78902 23 2 l 18,90 €

Morituriweb

Ik open m’n ogen en kijk recht in de loop van een pistool. Ik schrik me lam. Een politieman omklemt met beide handen zijn wapen en houdt het met gestrekte armen op mij gericht, klaar om mijn kop eraf te knallen. Hij kijkt vals. Eén verkeerde beweging en ik krijg de kogel.

 

Zo begint Morituri, het verhaal van een jonge man met schrijversambities die de bloemetjes buitenzet met de moordenaars van zijn gezworen vijand, zonder te weten welke misdaad zij de vorige nacht hebben gepleegd. Tijdens deze dolle dodendans wordt niet veel later ook zijn goede vriend van kant gemaakt. Wanneer hij denkt de liefde van zijn leven te hebben gevonden, loopt hij voor de derde keer in de armen van het Noodlot.

 

Twee moorden en een gedoemde liefde.

Teveel van het slechte om waar te zijn?

 

Op elke pagina van deze ijzingwekkende kroniek wordt de verbeelding moeiteloos door de werkelijkheid overtroffen.

 

Guy Prieels op zijn best in deze op feiten gebaseerde kroniek: snedig, pakkend, hilarisch, meeslepend, perfide.

bestel1a
fragment1a

288 pagina's l ISBN 978 90 78902 27 0 l 17,90 €

bestel1a2
fragment1a2
Roofliefdeweb

In een luxueuze villa te Sint-Martens-Latem jaagt een 38-jarige vrouw zich een kogel door het hoofd met hetzelfde wapen waarmee haar 15-jarige dochter even voordien zelfmoord heeft gepleegd. Na hun dood wordt de vader van het meisje door de schoonouders beschuldigd van incest en voor de rechtbank gesleept op aanklacht van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid met geweld en onopzettelijke doodslag.

 

Wat voorafgaat aan het drama vormt de inhoud van dit boek. Vincent V., apotheker van beroep, en de charmante Alexandra B. hebben alles mee om gelukkig te zijn. Ze trouwen, maar reeds tijdens de huwelijksnacht loopt het verkeerd. De geboorte van hun enige dochter maakt de verwijdering compleet. Het stel komt terecht in een kluwen van overspel, hebzucht en chantage waarbij de man alles kwijtraakt: zijn vrouw, zijn kind, zijn huis, zijn zaak.

 

Gebaseerd op waargebeurde feiten.

 

‘Ik heb je boek in de spreekwoordelijke adem uitgelezen – een kafkaëske nachtmerrie voorwaar. […] Een goed volgehouden en onontkoombare marteling! En de seksscnes waren lekker! Paul Jacobs, auteur, oud-producer VRT

264 pagina's l ISBN 978 90 5341 954 0 l 17,90 €

Recensie
Recensie1
testbannergp
balkboven
Guy Prieels
bestel1b
fragment1b
bestel1b1
fragment1b1
boekvoorstelling
recensie
welkom2
Bio2
Biblio2
Contact2
Gasten2
demeesterdemuzedeeeuwigheid

De 90-jarige kunstenaar, Corneel Barbeel, overladen met roem en rijkdom, is net weduwnaar geworden als hij valt voor de charmes van Louise Baksteen, een veertig jaar jongere vrouw. Smoorverliefd en in de overtuiging dat hij om zichzelf wordt bemind, laat hij zich in een huwelijk lokken. Tijdens hun kortstondige relatie benoemt hij zijn nieuwe muze tot enige erfgenaam van zijn fortuin en van de wereldwijde rechten op zijn oeuvre. Na zijn overlijden krijgt zij alles. Maar alles is niet genoeg. Hij is nog niet koud of Louise laat het museum, dat uitsluitend aan zijn werk is gewijd, verzegelen en het hele zaakje ondersteboven halen. Als klap op de vuurpijl vordert zij de miljoenenschenking terug die haar man bij leven met liefde had overgemaakt aan ‘zijn kind’, het museum.

 

De meester, de muze & de eeuwigheid is een sleutelroman over het Vlaamse en internationale kunstmilieu.

 

“Guy Prieels is een romancier, en wat voor één. Ik heb zijn vorige prachtboek mogen inleiden en andere werken die ik in het verleden las hadden mij al terdege verzekerd van zijn ongekend talent om verzinsels zo werkelijk te laten klinken dat ze die bewuste ‘stomp in de maag’ kunnen veroorzaken.” Kurt Van Eeghem op de persvoorstelling

 

‘Ontluisterend boek over Roger Raveel.’ Het Laatste Nieuws

232 pagina's l ISBN 978 90 8924 300 3 l 18,99

bestel1b2
fragment1b2
boekvoorstelling1
recensie1
Zwartebruiloftcovermini2

Tom Nevelsteen groeit op in een wereld van oorlogsgeweld en gretige vrouwen. Als kind is hij hun willig speeltje, als knaap wordt hij op zijn veertiende ontmaagd door de echtgenote van zijn oom. De jonge vrouw blijkt zwanger, maar van wie? Als ze haar dood gewaande jeugdliefde, een gewezen Vlaamse Waffen-SS’er, weer tegenkomt, vluchten ze samen halsoverkop onder een schuilnaam naar het buitenland. Jaren later komt haar vrijpostige dochter naar Vlaanderen om uit te zoeken wie haar echte vader is. Haar komst zaait verwarring en opwinding, niet alleen bij Tom en zijn oom, maar in de hele familie. Het bloed danst waar het niet gaan kan en het ene familiegeheim na het andere sneuvelt.

 

Zwarte bruiloft. Een familiekroniek schetst het verdriet van Vlaanderen: de collaboratie, de broeierige sfeer op hofsteden, de seksuele promiscuïteit achter de façade van het katholiek geloof, de opkomst van de naoorlogse consumptiemaatschappij, de perfide kracht van sensuele vrouwen en de verdwijning van het open landschap als kinderparadijs. Kortom, la Flandre profonde op zijn zwoelst.

 

Zwarte bruiloft maakt van Guy Prieels een uitzonderlijk schrijver. Dit is zijn beste roman tot nu toe, de cuvée 2013 is op alle vlakken geslaagd. Kurt Van Eeghem op de persvoorstelling

288 pagina's l ISBN 978 90 8924 2341 l 18,50 €

bestel1b3
fragment1b3
boekvoorstelling2
recensie2
Duisterlichtweb1
DEWRAAKVANMENEERJULES

Hippolyte Pannecoucke, alias meneer Jules, is een grootsmokkelaar met de status van een koning. Door een tragisch voorval afgesneden van het snelle geld, verzeilt hij na de Tweede Wereldoorlog in het groot banditisme. Met ongezien lef vecht hij zich een weg naar de top van de misdaad, zonder haat, zonder vrees, zonder bloedvergieten. In het midden van de vorige eeuw staat de onvatbare rover geseind als de gevaarlijkste man van België. Verlinkt door een handlanger wordt hij uiteindelijk aangehouden en voor 20 jaar achter tralies gezet. Even lang blijft de wrok om het verraad smeulen. Kort na zijn vrijlating valt de eerste dode en begint, waar velen voor vreesden, de aangekondigde wraakexpeditie.

 

Guy Prieels raakte gefascineerd door de beruchte overvaller Hyppolyte Pannecoucke en schreef De wraak van meneer Jules op basis van research in krantenarchieven. Het verhaal is gebaseerd op ware feiten, maar is deels geromantiseerd. Sommige personages zijn verzonnen, van anderen zijn de namen veranderd. De wraak van meneer Jules werd genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs 2016 en was runner up voor de Thrillzone Award 2016.

 

Lees de recensies in Thrillzone, VVMA, Knack Focus, De Standaard en reacties van lezers op Hebban

336 pagina's l ISBN 978 90 8924 462 8 l 19,99

bestel1b4
fragment1b4
Bloedbroeders

René Verstuyft, oorlogsheld, scherpschutter en deserteur, en zijn broer Rosse Mon, mooiprater en meisjesmagneet, vormen in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog een bende die rovend en moordend door straatarm Vlaanderen trekt. Ze zaaien terreur bij iedereen die de naam heeft er warmpjes in te zitten. De tipgevers, vaak lieden die zich op hun vroegere werkgever, amoureuze rivaal of een buur willen wreken, staan klaar om in ruil voor hun aanwijzingen een deel van de buit te incasseren.

 

Twee jaar lang is de 'zwarte bende' van de gebroeders Verstuyft de schrik van Vlaanderen. Klopjachten leveren niets op. Alle verdachten houden de lippen stijf op elkaar. Pas na de onnodige brute moord op een politiecommissaris wordt het menens. En insiders beginnen te roddelen. Wie praat topcrimineel René Verstuyft aan de galg? Zijn broer Mon die een tijdje achter de tralies vliegt? De jaloerse vrouw van een bendelid die bij René Verstuyft telkens weer een blauwtje loopt? Mogelijke verraders zat. De inzet is immens. Aangeklaagd voor dertien moorden, naast die op de politiecommissaris, én voor talloze gewelddadige overvallen, worden de broers tijdens 'het proces van de eeuw' in 1924 ter dood veroordeeld door het Hof van Assisen te Gent.

 

Bloedbroeders is een boevenepos, gebaseerd op waargebeurde feiten. Gruwelijk en spannend, maar ook luchtig en grappig. Prieels op zijn best.

352 pagina's l ISBN 978 90 8924 554 0 l 21,99

bestel1b5
fragment1b5
Blufcover

1977. Er drijft een lijk op het kanaal. De bloed­mooie weduwe blijkt de minnares te zijn van ene Willem Van Vugt, een bourgondiër wiens leven drijft op sterrenrestaurants, poesjes en poen. Van Vugt wordt aangehouden op verdenking van moord. Tijdens het onderzoek stoten de rechercheurs ook op een megafraude van meer dan 100 miljoen frank ten nadele van de verzekeringsmaatschappij waar Van Vugt als schaderegelaar werkt. Werd hij ontmaskerd en gechanteerd en heeft hij een lastige getuige uit de weg geruimd?

 

Van Vugt zit een straf uit van vijf jaar voor oplichting, terwijl de moordzaak hem nog als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. In de gevangenis raakt hij dik bevriend met gewezen onderzoeksrechter Gijs Vespers, die zelf veroordeeld is voor moordpoging en miljoenenfraude. Als Van Vugt in 1983 vrijkomt, heeft hij dringend geld nodig. De vrouw van Vespers is bereid hem te helpen en schrijft een cheque van 10.000 frank uit. Maar Van Vugt heeft zijn financiële vossenstreken nog niet verleerd…

 

Bluf is een spannend waargebeurd verhaal dat Guy Prieels, net als in zijn vorige boeken, met een groot gevoel voor humor, mensenkennis, en licht mededogen voor de slechte kanten van onze soort vertelt.

 

‘Een heerlijk verteld boevenverhaal.’ C. Vandenbroucke, NBD Biblion

bestel1b6
fragment1b6

328 pagina's l ISBN 978 90 8924 646 2 l 19,99

Blufcover1

Bij de piepjonge spionne, Mimi Jongbloed, hangen al enkele lijken in de kast als zij van de Engelse Intelligence Service de opdracht krijgt om Herman Note te verleiden. De Vlaams-nationalistische leider voert de Zwarte Brigade aan en werkt bovendien als vertrouwensman voor de Abwehr, de Duitse contraspionage. Mimi brengt hem het hoofd op hol, maar kan zij zelf de meester van de misleiding ook een rad voor ogen draaien?

 

Intussen blijft zij evengoed met liefdesrivalen geheimen uitwisselen op het oorkussen. Alles voor de goede zaak. Na een dodelijk schietincident met alweer een Duitse minnaar, riskeert Mimi wegens spionage te worden veroordeeld tot de doodstraf. Zij doet een beroep op Herman en hoewel hij haar compleet onverschillig laat, gaat ze daarbij verder dan enige vrouw bereid is te gaan.

 

Guy Prieels vertelt dit waargebeurde oorlogsverhaal én Vlaams collaborateursdrama, met schwung en verve, maar zonder te oordelen.

Spannender kan spionage in Vlaanderen niet worden…

 

‘In bloemrijk Vlaams vertelt Guy Prieels over misdaden alsof het ondeugende schelmenstreken zijn.’ VN Detective- & Thrillergids

bestel1b7
fragment1b7

320 pagina's l ISBN 978 90 8924 925 8 l 21,99

bestel bestel bestel1a fragment bestel bestel1a2 fragment recensie Recensie recensie Recensie1 bestel fragment fragment1b bestel fragment fragment1b2 voorstelling recensie bestel fragment fragment1b3 voorstelling recensie bestel bestel1b6 fragment fragment1b6